Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi
Ağız,diş ve çene cerrahisi,diş hekimliğinin ağız,diş ve çene ile ilgili hastalık ve yaralanmalarının ve hasarların teşhis ve tedavisi ile ilgilenen bir cerrahi daldır.Ayrıca yiyecek çiğneme veya ısırma zorluğu ,yutma zorluğu,kronik çene ve çene eklemi,diş aşınması ,çene ve yüz bölgesinde oluşan kırık tedavisi ,damağa gömülü ve komplike diş çekimi gibi sorunlar tedavi edilmektedir.Bu tedavi işlemleri sayesinde kişinin rahatsızlık duyduğu tüm sorunlar ortadan kaldırılmaktadır.
Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Hastalıkları
Ağız, diş ve çene hastalıkları, ağız, diş ve çene cerrahisi ile tedavi edilmektedir. Birçok kişi dişlerinde aşınma, yıpranma ve çene eklemi ağrısı gibi sorunlar nedeniyle profesyonel destek almaktadır. Yiyecekleri, ısırma, çiğneme, yutma gibi sorunlar çene cerrahisi hastalıkları arasına girmektedir. Ayrıca solunum, konuşmada zorluk ve horlama gibi ağız açıklığının normalden şeklinden kaynaklanan sorunların giderilmesinde de bu tedaviler uygulanmaktadır. Bu cerrahi alanda ağız içerisindeki tüm yumuşak dokular, dişlerin, çene ve çene ekleminden kaynaklanan tüm rahatsızlıkların giderilmesi için bu tedaviler uygulanmaktadır. Yapılacak işlemin tipi ve soruna göre cerrahi işlemler, lokal anestezi, bilinçli sedasyon veya genel anestezi altında yapılmaktadır.
Cerrahi Diş Çekimleri
Diş hekimliğinin bir cerrahi dalı olan ağız, diş ve çene cerrahisi, ağız içi ve çene ile ilgili sorunları tedavi etmektedir. Bu cerrahi tedavi işlemlerinden biri olan diş çekimleri, ağız içinde tamamen gömülü veya gömülü olmayan sorunlu diş çekimlerinde de bu teknikler uygulanmaktadır. Diş çekimleri dişin üzerinde kemik bulunmaktadır ve dişler bu nedenle daha derinde bulunmaktadır. Gömülü halde olan dişler, iltihap ve çürüme gibi sorunlar oluşturmakta ve bununla birlikte ağrı ve sızılar görülmektedir. Çiğneme kalitesini ve ağız sağlığını kötü etkileyen bu dişler, cerrahi işlemlerle çekilmektedir. Ayrıca ağızda yer alan yirmilik dişlere aynı cerrahi yöntemle çekilmektedir. Üçüncü azı dişi oluşturan dişler, dar yerde bulunduğu için tam olarak çıkamamakta ve gömülü olarak durmaktadır. Bu dişler cerrahi çekimlerinde özellikle sorunlu dişlere ulaşmak gerekir. Lokal anestezi ile yapılan işlemlerde, dişin üzerindeki engel kaldırılarak dişe ulaşılır ve diş ile onu tutan dokular ayrılarak cerrahi diş çekim operasyonu yapılmaktadır.