Çalışma Saatleri: 10:00 - 20:00
(0288) 212 02 95
Kırklareli - Merkez
Çalışma Saatleri: 10:00 - 20:00
(0288) 212 02 95
Kırklareli - Merkez

Periodontoloji

periodontoloji 2

Periodontoloji Nedir?

Periodontoloji, dişleri çevreleyen diş etlerinde ve diş köklerini saran kemikler meydana gelen hastalıklardır. Bu hastalıkların tedavisinde bu bilim dalından yararlanılmaktadır. Bu alanda doktora eğitimi alan ve uzmanlık kazanan kişilere de periodontist denilmektedir. Kısaca diş eti hastalığı ve tedavisi olarak bilinmektedir. Diş etinde oluşan tüm sorunların tedavisi ile bu bilim dalı ilgilenmektedir. Sağlıklı bir diş etine sahip olmak için hizmet verilen bu alan, diş etlerinde oluşan tüm sorunları pratik bir şekilde tedavi ederek sorunu ortadan kaldırmaktadır. Tedavi sonucunda da bireyler eski ağız ve diş sağlığına kavuşur ve bu sayede günlük yaşantısına kaldığı yerden devam edebilir.

Periodontoloji Nasıl Oluşur?

Diş eti hastalıkları, diş eti iltihapları sonucu çene kemiği erimesi ve bu durum sonucunda dişlerin zayıflaması ve kaybedilmesine kadar olan alanı kapsamaktadır. Hastalıkla birlikte diş etlerinde şişme, kızarıklık, kanama, çekilme, diş boyu uzaması ve ağız kokusu meydana gelmektedir. Bu sorunlar sonucunda dişler yerini kaybeder, aralıklar oluşur ve diş kaybı yaşanır. Periondontal tedavi, sağlıksız dişleri tutmak için yapılmaktadır. Hastalığın şekli ve derecesine göre birçok tedavi yöntemi uygulanabilir. Örnek olarak, ağız hijyeni, diş taşı temizliği, diş kökü düzleştirme, rejenereatif, rekontrüktif ve mukogingival operasyonları yapılmaktadır. Bununla birlikte yüksek gülme hattına sahip olan bireylerde diş eti estetiğini sağlamak için de periodontoloji uygulanmaktadır. Hastalığın şekli ve derecesi, hastanın alışkanlığı ve hekim ile yapacağı işbirliği, hijyenin standardı, tedavi planlamasını büyük ölçüde etkilemektedir.

Periodontoloji Tedavisi

Periodontal tedavi de ilk olarak dental plak hasta tarafından fırça,diş ipi ile temizlenmesi ve diş üzerindeki kalıntılar diş hekimi tarafından uzaklaştırılmaktadır. Bu aşama periodontoloji tedavisinin ilk aşamasını oluşturmaktadır. Diş taşı temizliği, diş eti iltihaplarında tedavi yöntemi olarak kullanılmakla birlikte ileri durumlarda da periodontal operasyon için hazırlık olarak da yapılır. İltihaplı durumdaki diş eti, büyümüş ve çekilmiş diş eti, diş ve diş eti arasında çene kemiğinin erimesi sonucu boşluklar meydana gelmektedir. Bu boşluklar ve çene kemiği erimesini tedavi etmek için de bu operasyonlar yapılmaktadır. Periodontal tedavide erken teşhis ve tedavi uygulandığında kesin sonuçlar ve hasta memnuniyeti alınmaktadır. Periodantal olarak sağlıklı olmayan hiçbir dişte restoratif tedavi uygulanamamaktadır.

Zetyazilim Zetyazılım Tarafından Hazırlanmıştır.